„Óráról órára dagad a Quaestor-botrány”

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a Külgazdasági és a Külügyminisztérium mára már a legcsekélyebb szakmaisággal sem rendelkezik, nem a közjó érdekében dolgozik, hanem a Fidesz kiszolgálása az elsőrendű célja.
Ezt Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja közölte csütörtökön az MTI-vel.

A politikus emlékeztetett, azt szeretnék, ha a külügy nyilvánosságra hozná, hogy pontosan hogyan és ki adott megbízást a Quaestornak arra, hogy a cég utalja vissza az állami pénzeket. Hangsúlyozta, hogy a brókercégeknek kötelességük minden, az ügyfelekkel folytatott levelezést és telefonbeszélgetést archiválni.

Hajdu Nóra bírálta, hogy a Quaestor vezetője, Tarsoly Csaba is diplomata útlevélhez juthatott. Hozzátette, a külügyi tárca nem hajlandó nyilvánosságra hozni nagykövetek, kereskedelmi attasék vagy a kereskedőházak vezetőinek a szakmai életrajzát, és arról sem adnak megnyugtató tájékoztatást, hogy hogyan kezelhettek "haveri cégek" - például a Quaestor - állami pénzeket.

Már nem is napról napra, hanem óráról órára dagad a Quaestor-botrány, ezért helyes volt, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték az ügyben - értékelte az Együtt politikusa, aki szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már kinevezési pillanatában is "rendkívül csekély elfogadottsággal rendelkezett" kül- és belföldön egyaránt, de mára már tarthatatlanná vált a pozíciója, ezért Orbán Viktor miniszterelnöknek le kell őt váltania.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.