Önkéntesek újítják fel az iskolát

Önkéntesek újítják fel a VIII. kerületi Németh László Általános Iskola romos udvarát, hogy a gyerekeknek új szabadidős teret alakítsanak ki.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány kezdeményezésére az AIG Biztosító önkéntesei egy teljes héten keresztül dolgoznak a VIII. kerületi Németh László Általános Iskola udvarának felújításán. A biztosító az önkéntesek munkaerején kívül pénzzel is támogatja az iskola felújítását. 

Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke azt mondta, tavaly a biztosító önkéntesei az alapítvány gyermekotthonának felújításában vettek részt. Idén az alapítvány azt szerette volna, ha a biztosító ismét egy segítségre szoruló intézménynek nyújtana támogatást, ezért javasolták a Németh László Általános Iskola udvarának felújítását.

Az önkéntesek megépítik az udvart az iskolával összekötő lépcsőt, visszabetonozzák a libikókákat, kitakarítják az udvart, elszállítják az összegyűjtött szemetet, felújítják a homokozót és virágoskertet alakítanak ki. A javítási munkálatokon kívül egy graffitis csapat festi ki a kerítést és a magas tűzfalat, hogy megteremtsék a barátságos, otthonos légkört a tanulóknak – mondta Sugár Barna, az AIG Biztosító vezetője. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.