Önismereti pszichodráma kamaszoknak

Önismereti pszichodráma csoportot indít a Budapesti Művelődési Központ április közepén 12-16 éves fiataloknak.

A kamaszok jellemét, életszemléletét számos benyomás alakítja, miközben maguk is aktívan keresik helyüket a világban. Ilyenkor a közösségben elfoglalt helyük, a többiek véleménye kiemelt fontosságúvá válik a szemükben: a tinédzserek egyik legnagyobb „parája”, ha ezen a területen félszegnek bizonyulnak, a sorból kilógónak érzik magukat, vagy kudarcélményeik vannak.

Ahhoz, hogy a fiatalok egy csoport elismert és megbecsült tagjai lehessenek, sikerrel képviseljék személyes érdekeiket, ugyanakkor jó csapatjátékossá is váljanak, elsősorban önbizalomra és önismeretre van szükségük, valamint arra, hogy felismerjék saját és mások erősségeit. Ennek elérésében segít a Budapesti Művelődési Központban folyó, a TeÉrted Akadémia elnevezésű ifjúsági programsorozatának ingyenes önismereti pszichodráma csoportja. Ez a korosztály speciális konfliktushelyzeteit, kérdéseit járja körbe.

A mindennapi játszmáknak és kihívásoknak dramatikus játékkal biztosítanak gyakorlóterepet, így a részvevők megtalálhatják a saját hangjukat, illetve a hangot a többiekkel is. A pszichodráma csoport révén a kamaszok szembenézhetnek azzal, milyennek tűnnek ők a mások szemében, és együtt keresik az utat a szükséges változtatásokhoz.

Foglalkozások:

Az önismereti órák péntekenként 15.30-17 óráig tartanak 10 héten át;az első foglalkozás április 16-án lesz. Információ és jelentkezés: április 2-áig a teerted@bmknet.hu vagy a 371-2784-es telefonon Fülöp Melindánál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.