Önfenntartó börtönöket, csendőrséget szeretne a Jobbik

A közbiztonság javításának ígéretét kérte számon a kormánytól Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője miskolci sajtótájékoztatóján szombaton, és továbbra is szorgalmazta a csendőrség felállítását, valamint önfenntartó börtönök építését.

Szegedi Csanád, aki a Jobbik országos alelnöke is, úgy fogalmazott: Miskolcon jelentősen romlott a közbiztonság, számottevően megnőtt az erőszakos és vagyonelleni bűncselekmények száma, és az utóbbi években nemcsak Borsodban, hanem az országban is egyre több a "cigány kisebbség által elkövetett" bűn.

Statisztikai adatokat sorolva elmondta: nőtt a bűncselekmények száma a tavalyi adatokhoz képest a borsodi megyeszékhelyen. A Jobbik bűnnek tekinti, hogy ebben a "katasztrofális helyzetben" a magyar kormány az önvédelmi csoportok, "legfőképpen a polgárőr egyesületek, a Magyar Gárda" ellen lép fel, súlyos pénzbüntetéssel sújtja azokat, akik demokratikus eszközökkel kívánnak fellépni a közbiztonságért - tette hozzá.

Mint mondta: nem a rendőrök tehetnek a közbiztonság romlásáról, mert a rendőrségnek nincs "valós intézkedési joga, intézkedésüknek nincsen valódi következménye", és ez az, ami nem tartja vissza a bűnözőket.

Másfél év után kijelenthetjük, hogy a Fidesz közbiztonsággal kapcsolatos intézkedései a törvénytisztelő állampolgárokat büntetik, a Jobbik ezért önfenntartó börtönök építését szorgalmazza, és kiáll a csendőrség felállítása mellett - jelentette ki Szegedi Csanád.

Volner János, a párt rendvédelmi kabinetjének vezetője, felidézve a Moddy's-féle leminősítést, úgy fogalmazott: valóban spekulánstámadás érte Magyarországot is, ám a kormány gazdagokat támogató, a társadalmat szétszakító politikája "vastagon felelős" a kialakult helyzetért.

A jobbikos politikus felszólította a kormányt, "ne nézze hülyének a magyar embereket, a vállalkozókat, a befektetőket, mert látható, hogy a hiteltelenség súlyos milliárdokba kerül". Magyarország elszegényesedése fokozódik, a devizahitelesek minden ígéret és tett ellenére magukra maradnak, és mindezeknek is következménye a közbiztonság romlása - mondta Volner János.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.