Önbíráskodó anya pofozkodott az iskolai szünetben

Vas megyében tombol az influenza, rendőröket kellett hívni a rakamazi általános iskolába, ahol a szünetben egy anyuka felpofozott egy negyedikest, aki a gyerekét bántotta, Csongrádban éttermet, borházat, bivalyokat vesznek az önkormányzatok. Vidéki lapszemle.

Vas Népe: Tarol az influenza

Vas megyében a sárvári és celldömölki térségben regisztrálták a legtöbb influenzás megbetegedést. A körmendi kórház fekvőbeteg részlegein pedig látogatási tilalmat vezettek be a járvány miatt, írja a Vas Népe csütörtökön.

Németh Attila, a kórház igazgatója azt mondja: az intézkedéssel szeretnék megelőzni a betegség terjedését. Járványügyi szakemberek viszont felhívják a figyelmet arra is, hogy ahol nincs látogatási tilalom, ott sem árt betartani az óvintézkedéseket, s fekvő beteget csak egy hozzátartozó látogasson, de ő se töltsön sok időt rokona mellett.

Pofozkodó anyuka a rakamazi iskolában

Rendőröket hívtak szerdán a rakamazi általános iskolába, ahol az óraközi szünetben egy fiatal nő felpofozott egy negyedikes gyereket. Az esetnek a fiú több osztálytársa is szemtanúja volt az osztályteremben. A 25 éves nő azt mondta, azért ütötte meg a fiút, mert az korábban bántotta hétéves lányát. Ezt azonban az anya sem az iskolában, sem a rendőrségen nem jelentette. A rakamazi rendőrőrs könnyű testi sértés miatt indított eljárást, a bíróság akár három év szabadságvesztést is kiszabhat az önbíráskodó anyára – írja a Kelet-Magyarország.

Délmagyarország: Különös önkormányzati tulajdonok

Azon senki sem csodálkozik, ha egy önkormányzat például falunapot tart vagy szemétszállítást szervez – ugyanakkor azonban vannak nem mindennapi önkormányzati kezdeményezések is. A Csongrád megyei Zsombó vendéglőt vásárolt, egyszerre kívánva gondoskodni a közétkeztetésről és a vendéglátásról. Bordánynak és Deszknek is saját étterme van, ugyanilyen megfontolásból, Csongrád városának pedig borháza. Mórahalom bivalyokat tart, együttműködve a Kiskunsági Nemzeti Parkkal, idegenforgalmi célzattal. Sándorfalva megvásárolta a környékbeli tavakat, és most épp azok infrastruktúrájának kiépítésén dolgozik, 95 millió forintot nyerve erre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.