Orbán vagy Lázár ötlete az adóügyi minisztérium?

Tállai András lehet a vezetője, és minisztériummá is alakulhat az adóhatóság – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal további sorsát latolgatja a Figyelő csütörtökön megjelent számában.

A Vida Ildikó távozásával megüresedett elnöki szék, úgy tűnik, nemcsak a hivatal vezetésében, de akár az egész szervezet felépítésében változást jelenthet.

Figyelő úgy tudja, hogy Tállai Andrást szeretnék az élén látni, ehhez azonban le kellene mondania parlamenti mandátumáról, mert képviselőként nem irányíthatná a NAV-ot. Ezt az áldozatot a Fidesz nem akarja meghozni, így felmerült az adóügy önálló minisztériumként való átszervezése.

Kérdés, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter akarja-e ellenőrzés alá vonni az adóügyet is, vagy Orbán Viktor bízik ennyire a kormányhivatalokban. A lap az utóbbi változatot tartja valószínűbbnek. A cikk szerint Lázár János attól tart, hogy a több feladat az államkincstár munkáját már átvevő kormányablakok hatékonyságának rovására menne.

Eközben a NAV-ban is folynak a találgatások arról, hogy Vida Ildikó miért távozott, és milyen változásokra számíthatnak. Egyes hírek szerint Vida nem volt hajlandó végrehajtani a tőle elvárt strukturális átalakításokat, csak azzal a feltétellel, ha a bérezési rendszert is átalakítják. A miniszterelnök azonban máshogy képzelte el a feltételeket. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.