Ön is megismerheti Lázár János ellenségeit

Nyílt napokat tartanak június 23. és 29. között a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói és olyan civil szervezetek, amelyek támogatást kapnak az alapból - közölte az Ökotárs Alapítvány. Közleményük szerint mintegy tucatnyi szociális, környezeti és egészségügyi témával foglalkozó civil szervezetet lehet közelebbről megismerni: a többi közt az Egri Újságíró Egyletet, amelynek az e-kofa programja a helyi termelőket és fogyasztókat köti össze.

Az Igazgyöngy Alapítvány az energiaszegénység megoldásával foglalkozik a Berettyóújfaluhoz  közeli Toldon, az Ágacska Alapítvány pedig leendő örökbefogadó szülőknek nyújt támogatást. Megismerhető lesz még a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia munkája, valamint a Zöld Akció, amely a Sajó-völgyi légszennyezés felmérését végezte el.

A civil társadalom erősítése érdekében Norvégia, Izland és Lichtenstein által biztosított Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolítói, vagyis az Ökotárs, az Autonómia, a Demnet és a Kárpátok Magyarország Alapítvány szintén várja az érdeklődőket irodáiba.

Május 9-én a norvég alapok donor államai az alap további magyarországi kifizetéseinek felfüggesztéséről döntöttek, mert kifogásolták, hogy ez év január elsejével a magyar kormány az alapok forrásainak felhasználásával és programjainak lebonyolításával az állami tulajdonban lévő Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.-t bízta meg.

A magyar kormány múlt csütörtökön azt közölte: a teljes civil szférának szüksége van a Norvég Alap forrásaira. Hangsúlyozták, a kabinet minden "értelmes kompromisszumra" kész annak érdekében, hogy ezek a pénzek el is jussanak "az arra érdemeseknek", de kategorikusan elzárkózik attól, hogy az eddigi alapkezelőket a továbbiakban elfogadja partnerként.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.