OMSZ: nem hibáztak a mentők Szolnokon

AZ Országos Mentőszolgálat szerint nem hibáztak a mentők, amikor 32 percig nem értek oda a szolnoki gázolás helyszínére. A fiúhoz induló autót útközben egy másik balesethez megállították, a következőt is.  Azon a hajnalon, azon az úton három gázolás történt.

Nem hibáztak a mentők Szolnokon – állítja a Népszabadságnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. A szerdai Bors számolt be arról, hogy még december elején a zebrán elgázoltak egy fiút, akihez 32 perc múlva érkezett ki a mentőautó, miközben a baleset helyszínétől a kórház egy-, a mentőállomás kilenc és félpercnyire volt. A fiú másnap a kórházban meghalt.

Lapunk kérdésére az OMSZ kommunikációs igazgatója azt írta, hogy azon a hajnalon egyetlen útvonalon egymás után három súlyos gázolás történt Szolnok belvárosában. A mentőket 5 óra 50 perckor riasztották a Tószegi úti gázoláshoz, azaz a fiú esetéhez. Az esetkocsi azonnal elindult a helyszínre, a Nagy Imre körúthoz érve azonban leállították egy újabb gázoláshoz, ahol egy súlyos sérült ellátását kezdték meg.

Rögtön visszajeleztek rádión a központnak, ahonnan egy percen belül riasztottak egy másik mentőegységet a Tószegi úti címre. A második egység is azonnal kivonult, de útközben, a Hetényi Géza Kórház előtt őket is leintették egy újabb gázoláshoz, ahol egy fiatal nőt kezdtek újraéleszteni. Ekkor riasztottak egy harmadik mentőegységet is, akik végül az első gázolás sérültjét ellátta és kórházba szállította. A fiú később belehalt a súlyos sérüléseibe. Győrfi Pál hozzátette: Szolnokon átlagosan 1-2 hetente történik gyalogosgázolás, ezen az esős, sötét hajnalon 20 percen belül, ugyanazon az útvonalon történt három ilyen, súlyos baleset. Mint írta: a mentők szabályosan jártak el, a riasztások azonnal megtörténtek, hiba, mulasztás nem történt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.