Ombudsmani intő a gyámhivataloknak

Szabó Máté az elvált szülők gyermekeinek iskolaválasztásával kapcsolatban megállapította: törvénysértő, ha a külön élő szülők közötti vita esetén nem a bíróság, hanem a gyámhivatal határoz a gyermek életpályájának, tanintézetének megválasztásáról.

Szabó Máté ombudsman szerint törvénysértő, ha a külön élő szülők közötti vita esetén nem a bíróság, hanem a gyámhivatal határoz a gyermek életpályájának, iskolájának megválasztásáról.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa egy konkrét panasz alapján kérte fel a szociális és munkaügyi minisztert, hogy emlékeztesse a gyámhivatalokat a szülői felügyeleti joggal kapcsolatos hatáskörükre - olvasható az Országgyűlési Biztos Hivatalának közleményében, amelyet vasárnap juttattak el a távirati irodához.

A tájékoztatás szerint Szabó Máté az oktatási és kulturális minisztert pedig arra kérte, hogy tájékoztassa az általános iskolák igazgatóit: időben hívják fel a külön élő szülők figyelmét a jogi szabályozásra aban az esetben, ha nem tudnak megegyezni a gyermek továbbtanulásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.