Oltást! Oltást!

Berlinből is az új típusú influenza elleni oltásra szólította fel a magyar lakosságot csütörtökön Székely Tamás egészségügyi miniszter.

A tárca vezetője a német fővárosban az egészségügyi minisztérium vezetőivel folytatott tárgyalásokat, majd német egészségügyi szakértők előtt a magyar egészségügy helyzetéről, a szükséges reformokról, illetve a kormány ezzel kapcsolatos lépéseiről tartott előadást.

A miniszter elmondta, hogy a német minisztériumban Daniel Bahr államtitkárral mindenekelőtt az új típusú influenza terjedéséről, illetve az ezzel kapcsolatos teendőkről tárgyalt. Emlékeztetett arra, hogy a két országban az oltással, illetve az oltóanyaggal kapcsolatban az elmúlt időszakban eltérő problémák merültek fel. Mostanra viszont mind Németországban, mind Magyarországon a jelek szerint az a nézet kerekedik felül, hogy a H1N1-vírus elleni oltásra mindenképp szükség van - jelentette ki a miniszter.

Hozzátette: berlini tárgyaló partnere arról tájékoztatta őt, hogy Németországban mind többen oltatják be magukat. Székely Tamás ennek kapcsán úgy értékelte, hogy Magyarországon is hasonló a helyzet. Mindenesetre a német fővárosból is azt üzente a magyar lakosságnak, hogy éljen az új influenza elleni oltás lehetőségével.

A tárgyalásokon érintették a gazdasági válság hatásait az egészségügyre, illetve e hatások ellensúlyozására rendelkezésre álló lehetőségeket. Tárgyaltak továbbá a határokon átnyúló egészségügyi ellátással kapcsolatos európai uniós határozattervezetről.

Németországban egyébként gyors ütemben terjed az új influenza, és kilencre nőtt a fertőzés halálos áldozatainak a száma. Csütörtök esti értesülések szerint - az oltóanyaggal való ellátás problémái ellenére - szerte az országban mind többen oltatják be magukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.