Olimpiára készül a főváros

Együttműködési megállapodást köt a kormánnyal és az olimpiai bizottsággal a Fővárosi Közgyűlés a 2024-es olimpia budapesti megrendezése érdekében – erről döntöttek ma kormánypárti többséggel a képviselők. A budapesti olimpia ellen az MSZP, a DK, és a PM is tiltakozott.

Az együttműködési megállapodás rendelkezik a benyújtandó pályázat intézményrendszeréről: a felállítandó sportolói bizottságról, az olimpiai védnökök testületéről, valamint az olimpiai egyeztető fórumról. A 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai pályázat előkészítése érdekében a fővárosi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mint részvényesek 2017. december 31-éig terjedő határozott időtartamra létrehozzák a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-t.

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra sem támogatja a budapesti olimpiát, a PM meg az olimpiáról, a Városligetről és a Római-parti gátról is népszavazást tartana. Horváth Csaba (MSZP) kijelentette, hogy a jelenlegi javaslat formájában nem támogatható a budapesti olimpia, hiszen szerinte arról csak azok dönthetnek, "akik fizetik a számlát, emiatt a szocialisták is népszavazáson döntenének a kérdésről. A közgyűlés azonban nem szavazta meg az erről szóló javaslatot.

Csárdi Antal, az LMP politikusa is a népszavazás kiírása mellett érvelt, mondván, azzal eldől, hogy a Fidesz önmagának szervezne-e olimpiát vagy kíváncsi a fővárosiak véleményére is. Csárdi emellett elfogadhatatlannak nevezte, hogy a közgyűlés üzleti terv és a kiadások ismerete nélkül tervez létrehozni egy közbeszerzési társaságot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.