Olcsóbb fűtés Szarvason

Elkészült a geotermikus fűtési rendszer korszerűsítése Szarvason, a közintézményeket és lakásokat is ellátó rendszer modernizációját 732 millió forint költséggel végezték el, európai uniós támogatás segítségével - tájékoztatta Szarvas polgármestere az MTI-t.

A beruházási program fő célja az volt, hogy kiváltsák a földgázt, és olcsóbb energiával lássák el a városi termálhőközpontokra csatlakoztatott önkormányzati intézményeket, a szarvasi főiskolát és a csatlakozott lakásokat. A termálkút 98 fokos vizével teljes egészében kiváltható az említett helyeken a gázfelhasználás, miközben mérséklődik a szén-dioxid és az egyéb, üvegházhatású gázok kibocsátása. A modernizált rendszerrel az energiaköltségek mintegy 40%-kal mérséklődhetnek.

A kivitelezési munkálatok februárban indultak el, a beruházásra az önkormányzat 623 millió forint uniós támogatást nyert. A projekt teljes költsége 732,64 millió forint.

Szarvason 15 éve épült ki a meleg vizet és fűtési energiát biztosító geotermikus rendszer, s felújítása immár időszerű volt. A beruházási program keretében rozsdamentes vezetékekkel váltották ki a régi, korrodálódott hálózat egészét, a termelő kutaknál energiatakarékos gépészeti elemeket építettek be, az üzemeltetés biztonságát pedig új távfelügyeleti rendszer szolgálja.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.