Olaszliszkai szemtanú: az első rúgás mindent eldöntött

Két perc alatt történt minden - mondja az olaszliszkai lincselésről az eset szemtanúja, aki feltételezések szerint egyedüliként próbálta megakadályozni a gyilkosságot. Jónás József meglepőnek tartja az elsőfokú ítéletet.

Az első rúgás mindent eldöntött - mondta a Mokka ma reggeli műsorában az olaszliszkai férfi, több vádlott rokona. Számára éppen ezért nehezen érthető, hogy miért idősebb H. Dezső kapott kirívóan súlyos büntetést, mikor azt a bizonyos rúgást F. Gy. mérte Szögi Lajos tanárra. Jónás a rendőrségen már minden részletet feltárva elmondta, mi történt a romák által vélt gázolás után Olaszliszkán. Állítja, ő az igazságot osztotta meg a szervvel töviről hegyire.

A férfi rokonai közül ifjabb H. Dezsőt a gyilkosságban való aktív részvétellel vádolja, mivel ő is a földön fekvő Szögi Lajosra mért erős rúgásokat. Jónás ütést nem is nagyon látott, csak számtalan rúgást a szerinte pillanatok alatt bekövetkezett tragédia során. Idősebb H. Dezső szerepéről azt mondta, ő volt, aki a jelentéktelen baleset után kirángatta kocsijából a tanárt.

Húga, idősebb H. Dezsőné azonban már csak azért is ártatlan, mert berohant a házba, és mire visszatért, mindennek vége volt. Riporteri kérdésre Jónás elmondta, hogy egy baltáért rohant az asszony, de mivel az végül nem került elő, spekulálni sem fog, mire kellett volna. - Egy mondatért ítélték el tizenöt évre - mondja Jónás utalva a gyakran emlegetett felkiáltásra (Öld meg a magyart!).

Még egy embert nevezett meg ártatlannak: szerinte 99 százalékig biztos, hogy Sz. Andrást tévesen ítélték el. Jónás állítja, az elkövetők mind egy szálig börtönbe kerültek, viszont a vádlottak közül vannak olyanok, akik nem tartoztak a gyilkosok közé.

- Sokat gondolkodtam, hogy ez miként történhetett meg, és nem tudok rá választ találni - mondta a tévé kamerái előtt a láthatóan megtört férfi. Elmondása szerint depressziós és pánikbeteg lett, retteg a vértől. - Amíg élek, el fog kísérni az a nap Olaszliszkán - tette hozzá. Jónásról azt mondják, egyedüliként próbálta megakadályozni a rémtettet. "Emberből vagyok én is" - mondja, segíteni akart, de akkor és ott senki sem tudta volna megfékezni a pillanatok alatt visszafordíthatatlan erővel feltörő indulatot.

 

Szögi Emese az ádozat lánya hallgatja az ítélethirdetést - A kép baloldalán, elmosódva az életfogytigra ítélt másodrendű vádlott
Szögi Emese az ádozat lánya hallgatja az ítélethirdetést - A kép baloldalán, elmosódva az életfogytigra ítélt másodrendű vádlott
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.