Olaszliszkai per: nem az ütközéstől sérült Szögi Lajos autója

Szögi Lajos gépkocsijának sérülései álló helyzetben keletkeztek - mondta az olaszliszkai gyilkosság másodfokú tárgyalásán meghallgatott műszaki szakértő a Debreceni Ítélőtáblán.

Az igazságügyi műszaki szakértő kijelentette: Szögi Lajos gépkocsijának sérülései a jármű álló helyzetében keletkeztek. A jobboldali visszapillantó tükör sérülése nem származhatott a gyerekkel történő üközésből.

A Balla Lajos bíró vezette büntetőtanács a tárgyalás harmadik napjára tanúként megidézte a 15. éves H. Kittit, akit a 2006 októberében bekövetkezett tragédia előtt állítólag elsodort Szögi Lajos tiszavasvári tanár a kocsijával. A táblabíróság zsúfolásig megtelt aulájában ezúttal is kommandósok biztosították a helyszínt.

H. Kitti nem tett vallomást a tárgyaláson, élve azzal a jogával, hogy megtagadhatja a vallomástételt, ha a vádlottak között hozzátartozója van. A bíró kérdésére a lány felsorolta, hogy a vádlottak között van anyja, apja, két testvére, két unokatestvére és két távolabbi rokona.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.