Olaszliszka: emléknap lett a Szögi-gyilkosság napja

Emléknappá nyilvánították Olaszliszkán Szögi Lajos meggyilkolásának napját, október 15-ét. A település önkormányzata azért döntött így, hogy ne merüljön feledésbe az öt évvel ezelőtti tragédia.

Emléknappá nyilvánította október 15-ét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka önkormányzata - adta hírül a távirati iroda. Öt éve azon a napon verték agyon gyermekei szeme láttára a tiszavasvári tanárt, aki autójával elsodort egy kislányt.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A település önkormányzata azért döntött így, mert nem szabad feledésbe merülnie annak, ami 2006. október idusán történt Olaszliszkán - mondta Kerekes Attila független polgármester a határozat elfogadása után újságíróknak.

Az emléknapon gyászlobogókat helyeznek ki a település közintézményeire, és megemlékeznek a tragédiáról. Az emlékműsorra várják a pártok, civil szervezetek, egyházak képviselőit, a megyei és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökét is - tette hozzá.

Szögi Lajos meggyilkolásáért nyolc embert ítélt el jogerősen a bíróság, hárman életfogytig tartó szabadságvesztést, a többiek 10-17 év közötti fegyház-, illetve börtönbüntetést kaptak. A pedagógus halálának helyszínén 2006 óta emlékmű áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.