Október 3-án hallgatják ki Gyurcsányt

A volt kormányfő részt vesz a sukorói telekcsere ügyében indult eljárás ügyészségi meghallgatásán, de felvételt kér.

Október 3-án, délután vesz részt az ügyészségi meghallgatáson Gyurcsány Ferenc - ezt maga a volt kormányfő közölte a távirati irodával. A szocialista politikus kihallgatását hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezte az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben.

Gurcsány Ferenc szerda este arra szólította fel az ügyészséget, hogy majdani gyanúsítotti kihallgatásán készüljön kép- és hangfelvétel, amelyből másolatot kér. Közlése szerint a jövő héten honlapot indít, és ott a meggyanúsításával kapcsolatos összes dokumentumot közzéteszi. Itt tájékoztatja majd a nyilvánosságot arról is, ha az ügyészség beidézi. Hozzátette: mentelmi jogának felfüggesztése óta nem kereste a nyomozóhatóság.

Gyurcsány parlamenti képviselői mentelmi jogát múlt hétfőn függesztette fel az Országgyűlés. Hivatali visszaélés miatt hallgatná az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, a vádhatóság szerint ugyanis kormányfőként túllépte hatáskörét, amikor meghatározta az értékesítés módját (a telekcserét). Gyurcsány ezt a gyanút megalapozatlannak, az eljárást pedig koncepciózusnak minősítette.

A volt miniszterelnök a 168 Órának adott interjúban azt mondta: arra számít, hogy az ügyészség vádat emel ellene a Sukoró-ügyben, vélekedése szerint “már kész is a vádirat”, Polt Péter legfőbb ügyész “csak arra vár, hogy a mai hatalom által kinevezett bírók közül választhassa meg”, ki ítélkezzen felette. Gyurcsány Ferenc ugyanakkor azt feltételezi, nem veszik őrizetbe, nem helyezik előzetes letartóztatásba, kihallgatása pedig három héten belül megtörténik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.