Október közepén állhat fel Rogán minisztériuma

Október közepén állhat fel Rogán Antal minisztériuma, a miniszterelnöki kabinetiroda, mely a kormányzati tájékoztatásért felel – hangzott el egy háttérbeszélgetésen.
Rogán Antal állítólag számítana Giró-Szász Andrásra is, a kommunikációs államtitkár hivatalosan még nem beszélt a távozási szándékáról. Ha marad, akkor egy rangban lehetne Dömötör Csaba volt EP-képviselővel, aki korábban Rogán Antal kampányfőnöke volt, jelenleg pedig a kormányzati kommunikációs irodán dolgozik, Giró-Szász beosztottja.

Valószínűleg Dömötör lesz a Rogán-tárca politikai államtitkára. Kérdés, hogy Giró-Szász megváltoztatja-e döntését, hogy távozik. Kovács Zoltán kormányszóvivő marad – erősítette meg forrásunk.

Bajor példát alkalmazott Orbán Viktor a két miniszterrel, Rogán Antallal és Lázár Jánossal. Arról még nincs döntés, hogy Lázár csütörtöki sajtótájékoztató-sorozatát, a Kormányinfót ki viszi tovább, az is elképzelhető, hogy akár egy Lázár–Rogán páros közösen. Ezt az új kommunikációs miniszter sem utasítaná el – tudtuk meg.

Habony Árpád formálisan nem tartozik majd az új tárcához. Rogán Antal soha nem titkolta, hogy a barátja, de állítólag nem tartaná szerencsésnek, ha a szervezeti rendszerébe kerülne.

Rogán feladata integrált lesz, a kabinetiroda tartja a kapcsolatot a minisztériumokkal, a Fidesz parlamenti frakciójával, de a Lendvay utcai pártközponttal is, ahol stratégiai igazgatóként Gyürk András irányítaná a felkészülést a választásokra. Gyürk nem ambicionál Fidesz-alelnöki posztot, viszont alelnök lehet Gulyás Gergely, de Németh Szilárd is. Pelczné Gáll Ildikó alelnök marad – tudtuk meg.

Rogán Antal együtt kíván működni Lázár Jánossal is, ahogyan a miniszter is kinyilvánította már e szándékát – hangzott el a háttérbeszélgetésen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.