Oktatás: ellenzéki kerekasztalt akar a DK

Tegyék félre a versengést, és közösen próbáljanak nyomást gyakorolni a kormányra oktatáspolitikájának megváltoztatásáért - ezt kéri a demokratikus ellenzék pártjaitól a DK.

 A Demokratikus Koalíció levélben fordult az Együtt 2014 választói mozgalom, az LMP és az ökopártból távozó politikusok alkotta Párbeszéd Magyarországért párt vezetőihez azt kérve, hogy vegyenek részt az ellenzék oktatáspolitikai egyeztetésein.

A Niedermüller Péter alelnök jegyezte levelet szerdán az MTI-nek is elküldte a DK. Ebben azt írják, hogy az Orbán-kormány intézkedései súlyos károkat okoznak a felsőoktatásnak. Ezért a DK azt javasolja, hogy a demokratikus ellenzék pártjai e kérdésben tegyék félre a köztük egyébként természetes versengést, és közösen fellépve próbáljanak nyomást gyakorolni a kormányra politikájának megváltoztatásáért.

A DK alelnöke azt kezdeményezi, hogy a lehetséges közös fellépés módjáról pénteken, az oktatáspolitikai egyeztetés következő fordulóján tárgyaljanak.

Az MSZP által kezdeményezett ellenzéki megbeszélések január elején kezdődtek közjogi kérdések megtárgyalásával. Azóta gazdasági, oktatáspolitikai, kül- és nemzetpolitikai, valamint foglalkoztatási kérdésekről is egyeztettek már a szocialista párt, a DK, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt képviselői. Az MSZP 19 témát javasolt a várhatóan március végéig tartó tárgyalássorozatra, amelytől az LMP és a 4K! távol maradt, az Együtt 2014 pedig csak közjogi kérdésekről egyeztet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.