Ókovács Szilveszter: 10 hónap munkáért 3,3 milliós jutalom

Több mint 3,3 millió forint jutalmat kapott Ókovács Szilveszter, a Duna TV egykori vezérigazgatója a csatorna élén eltöltött tíz hónapos munkájáért – derült ki a Közszolgálati Kuratórium december 14-i tanácskozásának jegyzőkönyvéből, amit a napokban hoztak nyilvánosságra.

A kuratórium határozatban a következő szerepel: A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma az Mttv. 102. § (2)-(3) bekezdéseire, Ókovács Szilveszter munkaszerződésének 3.4 pontjára, valamint az 52/2011. (IV. 6.) számú kuratóriumi határozatra tekintettel a Duna Televízió Nonprofit Zrt. korábbi vezérigazgatója, Ókovács Szilveszter 2011. évre vonatkozó időarányos prémiumát 3.327.575- Ft összegben határozza meg.

A Kuratórium jelen határozata alapján felhívja a Duna Televízió Nonprofit Zrt.-t, hogy intézkedjen a határozatban szereplő összeg szerinti munkavállalói prémium Ókovács Szilveszter részére történő megfizetéséről. (5 igen, 2 nem, 1 tartózkodás)”

Ókovács Szilveszter
Móricz Simon 2011.04.19. Digitális 2011. április 19. Ókovács Szilveszter, Duna Tv vezérigazgató a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Vallási Főszerkesztőségének sajtótájékoztatóján, a MAgyar Rádió márványtermében. Téma: II. János Pál pápa boldoggá avatási ceremóniájának televíziós közvetítése és a kapcsolódó műsorok. 2011. 04.19. Fotó: Móricz Simon

A Hír TV egykori műsorvezetőjét 2010. november 18-án választották meg a Duna Televízió vezérigazgatójává, Orbán Viktor miniszterelnök pedig tavaly augusztusban nevezte ki a Magyar Állami Operaház élére. Ezt követően Ókovács Szilveszter szeptemberben távozott a Duna TV-től, utódja Dobos Menyhért lett.

Balogh László, a Közszolgálati Kuratórium elnöke lapunknak azt mondta, jelentősen csökkentették a korábbi ciklus közmédia-vezetőinek fizetését és jutalomkeretét, így a mostani vezérigazgatók 1,7 milliós fizetést és maximum háromhavi, szigorú feltételekhez kötött jutalmat kaphatnak. Balogh közölte, Ókovács nem is kapta meg a maximálisan adható jutalmát. Lapunk információi szerint az MSZP-s és az LMP-s kurátor nem támogatta, hogy Ókovács Szilveszter jutalmat kapjon

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.