Okostelefonnal buktatnák meg Orbán Viktort

A Demokratikus Koalíció 1700 kitelepülésen kezdte meg az országos népszavazási kampányát. Ennek keretében szombaton elindult a DK facebookos aláírásgyűjtése is, amelyet okostelefonos applikáción keresztül is alá lehet írni. A kérdés úgy szól, hogy „Egyetért-e azzal, hogy Orbán Viktornak le kell mondania, ha a kormány által kezdeményezett októberi népszavazás érvénytelen lesz?”
Ha egy kormány által kezdeményezett népszavazás érvénytelen, az a világon mindenütt azzal a következménnyel jár, hogy a kormány és a miniszterelnök lemond. Orbán Viktortól már a népszavazás kihirdetésének napján is megkérdezte egy újságíró, hogy érvénytelenség esetén lemond-e. A miniszterelnök akkor azt mondta, hogy „egy olyan kérdést tett föl, amelyet nem vitattunk még meg, úgyhogy türelmet kérek". A türelem elfogyott, az orbáni gyávaság maradt, hiszen a héten a DK írásbeli kérdésére a Miniszterelnökség sem adott érdemi választ.

A Demokratikus Koalíció a következő hetekben az embereket fogja megkérdezni arról, hogy ha a népszavazás érvénytelen, Orbánnak le kell-e mondania. A DK szerint az októberi népszavazás érvénytelenné tétele nem csak hazánk EU-tagságának megóvását, hanem az Orbán-kormány politikájának bukását is jelentené. A DK népszavazási álláspontja a kezdetektől fogva változatlan: a távolmaradás is szavazat, aki távol marad, az Magyarország EU-tagságára és az Orbán-kormány bukására szavaz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.