Öklét használta a fideszes önkormányzati képviselő

Ököllel kétszer is az arcába csapott egy rokkantnyugdíjas embernek a dévaványai Kék teve nevű kocsmában egy helyi fideszes önkormányzati képviselő – írta a Békés Megyei Online a Dévaványa.com-ra hivatkozva.

Még szeptember 26-án este egy helyi fideszes képviselő megtámadta a „dolgát végző" nyugdíjast. A konfliktus hátterében állítólag egy évtizedekkel ezelőtti szidalmazás, illetve egy közelmúltbeli focimeccsen történt bekiabálás áll. Az esetnek több szemtanúja is volt, sőt feljelentés is született az ügyben.

Oltyán Sándor, a térség illetékes rendőrkapitánya megerősítette a feljelentés tényét, és mivel a beszerzett orvosi látlelet alapján könnyű testi sértésnek minősült az eset, az ügyben a szarvasi városi bíróság fog döntést hozni.

Az MTI-nek időközben sikerült telefonon elérnie Dékány József képviselőt, aki elmondta, hogy már évek óta inzultálta őt, illetve a helyi képviselő-testület tagjait a későbbi sértett. Kijelentette, nem volt ittas: egy sört és egy röviditalt fogyasztott. A kocsmába a feleségével tért be, és már akkor szidalmazta őt az idős férfi. Később a WC előterében is folytatta, s ekkor került vele konfliktusba úgy, hogy esetleg „felsértette az orrát".

Sajnálja, hogy ilyen lejárató ügybe keverte egy helyi internetes portál, ám tettéért vállalja a felelősséget - mondta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.