Ők leússzák a távot, te pénzt adhatsz egy jó ügynek

Futni már többször lehetett jótékony célra, úszni valószínűleg először a Swimathon 2016 elnevezésű eseményen, amelyet június 18-ra a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) szervez.
A több mint hatvan civil jelentkező maga határozta meg a kihívás mértékét: az úszás távját, idejét és a felajánlani vágyott összeget. Négy ferencvárosi civil ügy közül választhattak, és ismerőseiket arra buzdítják addig is, anyagilag támogassák a projektet.

A Swimathon 2016-on induló civil szervezeteket a kuratórium meghívásos pályázaton választotta ki. A program a szervező FKA mindhárom tevékenységét magába foglalja: adománygyűjtő, támogatásosztó és egyben közösségerősítő programként. A szervezet maga is indít úszócsapatot a Fix Pont projektjéért, a másik három meghívott szervezet: az Anyahajó Anyaközpont, a Démétér Alapítvány és a Kék Pont Alapítvány.

A jótékony úszók között található – többek mellett – Barna Era főszervező, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány igazgatója, Rácz Zsuzsa író, újságíró, szupervizor, azaz Terézanyu, az operatőr-rendező Ragályi Elemér, Sándor Erzsi újságíró, valamint Schermann Márta színész-rendező. 1 kilométernyi úszást vállalt és az FKA Fix Pontnak 150 ezer forintot szeretne összeúszni a Népszabadság újságírója, Szemere Katalin. A gyűjtése itt támogatható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.