Offshore vádak: a BKV elfogadta Kocsis magyarázatát

A közlekedési vállalat felügyelőbizottsága hétfőn hallgatta meg a vezérigazgatót, a vele szemben még MVM-vezetőként felmerült, aggályosnak tartott ügyekről. Az fb elfogadta Kocsis tájékoztatóját, aki szóban és "közhiteles okiratokkal" igazolta, hogy felesége nevén nincs offshore cég.

A felügyelőbizottság elfogadta a vezérigazgató tájékoztatóját azon ügyekről, amelyek a sajtóban Kocsis Istvánnal még mint Magyar Villamos Művek-vezetővel szemben fogalmazódtak meg. A BKV vezér írásban nyilatkozott arról, hogy az említett ügyekben semmilyen hatósági eljárásban nem érintett.

A testület átvette a vezérigazgatótól azokat a "közhiteles okiratokat", amelyekből kitűnik, hogy Kocsis feleségének nincs semmilyen offshore cége - nyilatkozta lapunknak Szabó István, az fb tagja, a Budapesti Trolibusz-közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Hozzátette: az fb azt is tudomásul vette, hogy a vezérigazgató az általa alaptalan sajtóvádaskodásnak minősített cikkek kapcsán peres eljárásokat indított.

Az Index korábban arról számolt be, hogy egy brit cégnyilvántartási dokumentum szerint egy bizonyos „Mrs. Istvan Kocsis" a valódi tulajdonosa annak a brit bejegyzésű offshore cégnek, amely csaknem egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM leányvállalatának, de szerződésbontást követően nem fizette vissza a bérleti díjat. Kocsis ezzel kapcsolatban „rosszhiszemű névhasználatot vagy névazonosságot" emlegetett, és jogi lépéseket helyezett kilátásba, hangsúlyozva, sem neki, sem feleségének nincs köze az ominózus offshore céghez.

Mint arról beszámoltunk, az MVM-ügyek miatt Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes július elején tudatta, hogy a Kocsissal szembeni vádak rossz fényt vethetnek a BKV-ra, amelyek alól Kocsisnak mindenképpen tisztáznia kellene magát, ellenkező esetben megvonhatják tőle a bizalmat. Ezt a főpolgármesteri kabinet is megerősítette, a vezérigazgatót a BKV felügyelőbizottsága már a múlt héten meghallgatta volna, Kocsis azonban akkor szabadságon volt.

Kocsis István nagy valószínűséggel távozik a BKV éléről
Budapest, 2009. július 27. Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a cég felügyelőbizottságának ülését követően, ahol meghallgatásán azt nyilatkozta, hogy nem érintett az egyik előző munkahelye, a Magyar Villamos Művek által kötött szerződésekben MTI Fotó: Bruzák Noémi
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.