Offshore cégek Varga Zoltán körül is

A 18. leggazdagabb magyar céghálózatában jó pár ideig-óráig panamai hátterű cég található.

Illusztris társaságba került az immáron 37 milliárd forintos vagyonával a 18. leggazdagabb magyarnak számító üzletember, Varga Zoltán is – derül ki az origo.hu cikkéből. Varga – aki a Nők Lapja és Story magazin mögött álló Central Médiacsoportot vezeti – cégei között egy Dorel Securities nevű, Panamában bejegyzett cég tűnik fel. A cégbírósági bejegyzések szerint Varga korábban az Optima-Officium Kft.-ben volt ügyvezető, majd miután kiszállt, a cég jogutódja egy Árkopás Kft. nevű társaság lett, az Árkopásban pedig 2004 és 2011 között tulajdonos volt a Dorel Securities. A vagyonkezelő Árkopás ráadásul ugyanarra a címre van bejelentve, ahová a Central-csoport több cége. Mellesleg ezeknek a cégeknek egy részében is tulajdonosként megjelent a Dorel Securities. 

A hetek óta tartó offshore-botrány, a Panama Papers során már kiderült, hogy Vlagyimir Putyin haverjainak, David Cameron brit miniszterelnöknek a neve is előbukkant az offshore cégek alapítására és üzemeltetésére szakosodott ügyvédi iroda, a panamai Mossack Fonseca papírjai között. 

A világszerte több száz újságíró által feldolgozott anyagokból Magyarországról először csak kisebb halakról érkezett hír, így a korábban a Tocsik-ügy, illetve a hatalmas palotája révén ismert volt MSZP-s pénztárnok, Boldvai László környezetében, majd a volt fideszes Horváth Zsolt körül bukkantak fel panamai cégek.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.