Oda a pénzügyi bizalom

Megingott az általános pénzügyi bizalom a Bankmonitor.hu felmérése szerint. A weboldal 1100 – az átlagosnál iskolázottabb és módosabb – embert kérdezett meg a brókerbotrány hatásairól, kétharmaduk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, 85 százaléknak van megtakarítása.

A válaszadók 42 százaléka azt mondta: erősen megingott a bizalma a bankokban és a pénzügyi szolgáltatókban, míg 18 százalék a brókercégekbe vetett bizalmát vesztette el, de a bankoknak hisz. Mindössze 14 százalék válaszolta azt, hogy csak a rosszul működő brókercégek mentek tönkre, a jó szolgáltatók továbbra is stabilak. És csak 26 százalék látja úgy: a befektetőknek kellett volna körültekintőbbnek lenniük abban, hová fektetik a pénzüket.

Igaz, mindebből keveseknél következett azonnali cselekvés: csak 8 százalék váltott pénzügyi szolgáltatót a botrány miatt. Egyharmaduk brókercégtől bankhoz vitte a pénzét, egyötödük még a bankból is kivette. Egyre inkább felértékelődnek a külföldi bankok. A megkérdezettek 56 százaléka bízik a nagy, külföldi tulajdonú pénzintézetekben, 43 százalékuk pedig a külföldi bankokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.