Öcsödi trükk: elkerülnék a sárga csekk adóját

A hagyományos postai szolgáltatás helyett a helyhatóság által készített csekken lehet befizetni a helyi adókat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön. Közel egymillió forint megtakarítását reméli a képviselő-testület azzal, hogy a postát kiiktatva lehet befizetni a helyi adókat Öcsödön.

Molnár Bálint, a település független polgármestere az MTI-nek elmondta: kiszámolták, ha a postai sárga csekken szedik be a lakosoktól a helyi adókat, akkor a pénz kézbesítéséért közel egymillió forintot kell fizetniük.

A polgármesteri hivatal bevezetett egy fehér színű biankó csekket. A csekkhez egy tájékoztató levelet mellékeltek az érintetteknek, és a hivatal még a borítékok kézbesítését is önerőből végezte. A csekken megjelölt összeget annál a pénzintézeténél kell befizetni, amelyik a legolcsóbban vezeti az önkormányzat számláját.

A 3600 lelket számláló Öcsödön iparűzési, kommunális- és gépjárműadót vet ki az önkormányzat, ezek teljesítése közel négyezer befizetéssel jár.

A Körös-menti település idei költségvetése a jelenleg folyó infrastrukturális beruházások miatt 1,2 milliárd forintot tesz ki, de ebből működési-fenntartási kiadásokra csak 750 millió forint fordítható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.