Ócsai telep: lemondatnák az ellenző polgármestert

Lemondásra szólítja fel Sztancs Jánost a Fidesz felsőpakonyi szervezete, mert álláspontja szerint a Pest megyei település független polgármestere a bajba jutott devizahitelesek Ócsára tervezett otthonai, a kiemelt kormányberuházás kapcsán tett nyilatkozataival kárt okoz saját településének, illetve sértő módon beszélt a szociális lakópark majdani lakóiról, azt feltételezve, hogy segélyekből akarnak majd megélni.

A szociális családiház–építésre kijelölt területtel szomszédos Felsőpakony polgármestere az MTI-nek augusztus 10-én beszélt arról, hogy elhamarkodott, rossz ötletnek tartja az ócsai projektet. Érvei között szerepelt a kijelölt hatalmas terület lakott településektől való távolsága, az infrastruktúra szinte teljes hiánya, valamint az, hogy megoldatlannak látszik a beköltözők munkához juttatása. Szerinte az is kérdés, vajon mi lesz az oda költöző munkanélküliekkel, hová mehetnek majd segélyért. A polgármester megjegyezte: ő maga biztosan nem örülne egy ilyen lakótelepnek a községében, s tudtával a környéken élők sem fogadják egyöntetű lelkesedéssel az ötletet.

A Fidesz felsőpakonyi szervezetének mai közleménye szerint a polgármester alaptalanul vagdalkozva, a tények ismerete nélkül, illetve azok figyelmen kívül hagyásával nyilatkozott a falu vezetőjeként, a falu egész közössége nevében. Felhívják Sztancs János figyelmét arra, hogy az általa felvetett "problémákkal" kapcsolatban korábban nyilatkozó Kovács Zoltán államtitkár "minden olyan nehézség valódi megoldását ígérte, amelyet a felsőpakonyi polgármester felvetett".

"Ostoba, rövidlátó magatartásnak tartjuk azt, hogy Sztancs János nem keresi az együttműködés lehetőségét a kormánnyal, nem próbál hasznot húzni településünk számára abból, hogy a falu határától nem messze kiemelt kormányprojekt kerül megvalósításra. Mi több, meggondolatlan nyilatkozatával a lehetőségét is elvágja annak, hogy a projekt keretében például a felsőpakonyi iskola és óvoda felújítására, bővítésére állami támogatást szerezzen..." – írták a felsőpakonyi fideszesek.

A Fidesz helyi szervezete ezért felszólította Sztancs Jánost, hogy kérjen bocsánatot a megbántottaktól és egyúttal  mondjon le tisztségéről, hogy ne okozzon több kárt Felsőpakonynak.

A polgármester erre azt válaszolta: ez már az sokadik felszólítás, de nem mond le, mert a lakosság döntő többsége őt választotta a település vezetőjévé, másrészt az "örökségül" rá hagyott jelentős mértékű adósság ledolgozása számos feladatot jelent számára a jövőben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.