Nyugodt ünnep a Kossuth tér környékén

Rendzavarás nélkül telt az augusztus 20-i program a Duna-parton és a Kossuth téren.

Megelevenedett Szent István király udvara: a Kossuth téren történelmi játszóház, kenyérfesztivál és az ország tortája várta a szép számban megjelenő érdeklődőket, akiket légi parádé is szórakoztatott.

A program 11 órakor vette kezdetét. A szerdán törölt, majd mégis engedélyezett légi parádét egy vadászgép nyitotta meg, amelyet a magyar és az európai uniós zászlóval két katonai helikopter követett. A Magyar Repülő Szövetség bemutatóját hosszú szünetek szabdalták szét, a folyó két partján összegyűlt hatalmas tömeg türelmesen várt a Malév utasszállítójára. Később a műrepülők is érkeztek, vízi bemutató is volt.

Kora délután érkezett az ország tortája, az ötezer szeletes pándimeggytortát 14 órakor szelték fel.

A kenyérfesztivál a Néprajzi Múzeummal szemben kapott helyet. Kenyér mellett házi rétes, perec, kürtőskalács, kenyérlángos várta a résztvevőket.


A rendet semmi sem zavarta meg, a rendőrök és a biztonsági cég emberei szigorúan ügyeltek a rakpartra vezető lépcsők szabadon hagyására.

A Budai Várban folyik a Mesterségek Ünnepe, amelynek francia vendégei is vannak, Elzászból 16 francia iparművészt hívtak meg. Vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, esténként pedig koncertek, moldvai csángó muzsika és népzenei táncház várja az érdeklődőket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.