Nyomoznak az őszödi üdülőtől leválasztott ingatlan kapcsán

A Hír TV szerint hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a korábban Gyurcsány Ferenc üzletkörébe tartozó balatonőszödi kormányüdülőtől leválasztott ingatlan ügyében.

A Hír TV vasárnap számolt be arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda részleteket egyelőre nem közölt, csak annyit, hogy a nyomozás az ingatlan közműellátását érinti. A volt kormányfő érdekeltségébe tartozó cég a Balaton-parti ingatlanba csak 2010-ben, az üdülő eladásakor vezettette be a közműveket, előtte a gyanú szerint a gázt, villanyt és vizet a kormányüdülőből szerezte.

Az ingatlant az Altus egyik leányvállalata 1994-ben lízingbe vette az államtól, majd azt egy állami vállalat tíz évre visszabérelte - hangzott el a televízióban.

Radnai György, az ALTUS Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a társaság, illetve leányvállalata a tulajdonában volt balatonőszödi ingatlan közműhasználatával kapcsolatos valamennyi kötelezettségét teljesítette. "

A Balatonőszödi Kormányüdülővel kötött megállapodás alapján a társaság maradéktalanul eleget tett minden fizetési és egyéb kötelezettségének. Ezzel kapcsolatban az Ügyészség ez ideig nem kereste vállalatunkat" - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.