Nyomoznak a Hadik kávéház ügyében

Kétszer avatták fel, mégsem nyitott ki a Hadik Kávéház. A Fidesz feljelentésére megindították a nyomozást.

Nyomozást rendelt el a XI. és XXII. kerületi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen Sölch Gellért és Szabó András XI. kerületi fideszes képviselők feljelentése alapján a Hadik kávéház felújítása ügyében - közölték a képviselők szerdán az MTI-vel.

Sölch Gellért az MTI-nek felidézte, hogy augusztus elején a Bartók Béla úti Hadik kávéház homlokzatának felújítása ügyében hűtlen kezelés alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen tett feljelentést tett Szabó András képviselőtársával együtt. Kiemelte: a polgármester annak ellenére nem tett semmilyen intézkedést a helyzet tisztázása érdekében, hogy a kerület lakosai és ellenzéki képviselői tavaly december óta minden hónapban tüntetéssel tiltakoznak a beruházás körül kialakult offshore cégháló és potenciális vagyonvesztés miatt.

A feljelentők számításai szerint a beruházást piaci áron 23 millió forintból meg lehetett volna valósítani, ehhez képest azonban a szocialista Molnár Gyula vezette önkormányzat 42 milliót költött a felújításra, így a kerületet és ezen keresztül a helyi lakosokat 19 millió forint kár érte. A több mint öt éve megvásárolt kávéházat Molnár Gyula polgármester már kétszer is felavatta, ennek ellenére még mindig nem nyitott ki.

Kitért arra is, hogy idén nyáron az önkormányzat a homlokzatfelújítás mellett a kávéház érdekében "még egy lépést tett": az épület előtti utcát lezárta, és a parkolási lehetőséget megszüntetve alakított ki teret közpénzből, hogy azon a kávéház bármikor teraszt nyithasson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.