Nyomoznak az őszödi beszéd eltűnt iratai miatt

Nyomozás indított a rendőrség, mert az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készített titkosszolgálati vizsgálat iratainak egy része eltűnt. A vizsgálatnak egyelőre nincs gyanúsítottja - írja a Magyar Nemzet.
A lap információi szerint az iratok még 2007 novemberében, a Gyurcsány-kormány hivatali idejében váltak kámforrá, azt követően, hogy a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, Szilvásy György megkapta az anyagot. Az már az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának márciusi ülésén elhangzott, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésnek körülményeit feltáró vizsgálat dokumentációjából 22 tételnek, megközelítőleg száz oldalnak nyoma veszett.

A Magyar Nemzet a Belügyminisztériumtól úgy értesült, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal belső vizsgálatát követően a titkosszolgálat főigazgatója tett feljelentést az ügyben június 2-án. A Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást, az ORFK azonban nem közölt semmilyen részletet az államtitoknak minősített eljárásról. Egyedül annyit lehet tudni, hogy a nyomozásnak jelenleg nincs gyanúsítottja.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.