Nyomozás a fénymásolt kopogtatócédulák ügyében

A debreceni rendőrség vizsgálatot indított azoknak a fénymásolt kopogtatócéduláknak az ügyében, amelyeken a Szili Katalin-féle Szociális Unió parlamenti képviselő-jelöltjének neve szerepel. A párt provokációnak tartja a történteket.

A Debreceni Rendőrkapitányság - hatáskör hiányában - a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságára terjesztette föl azt a vizsgálatot, amely a 2011. szeptember 16-án a rendőrségen leadott, fénymásolt választási kopogtatócédulák ügyében indult. A városi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az eljárás "a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény" miatt indult meg.

Az ügy előzménye, hogy a vagy.hu nevű debreceni hírportál egyik szerkesztőjének postaládájába múlt héten pénteken egy névtelen borítékot dobtak, amelyben A/4-es lapokra fénymásolt választási ajánlószelvények voltak. A kopogtatócédulákon püspökladányi és nádudvari illetőségű választók adatai olvashatók. A vagy.hu beszámolója szerint egy kivételével mindegyiken a püspökladányi időközi választáson induló Bányász Róbert Sándor és az őt jelölő párt, a Szili Katalin-féle Szociális Unió neve szerepelt.

A Hajdú-Bihar megyei 6-os egyéni országgyűlési választókerületben a korábbi fideszes parlamenti képviselő, Arnóth Sándor polgármester halála miatt tartanak választást október másodikán. A fénymásolt kopogtatócédulákat a vagy.hu szerkesztősége juttatta el a debreceni rendőrkapitányságra további intézkedés céljából. A Szociális Unió és a jelölt provokációnak tartja az ügyet, a történtekhez állításuk szerint semmi közük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.