Nyomozás, házkutatás a Tettrekész rendőröknél

Hűtlen kezelés miatt nyomozást indított az ügyészség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) ellen pénteken. Eközben délelőtt házkutatást tartottak a szakszer-vezet szekszárdi irodájában. A TMRSZ szerint a kormány megfélemlítéssel igyekszik lehetetlenné tenni a rendőrség egyetlen valódi érdekképviseletét.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség pénteken – a konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján – hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta lapunkat közleményben Horváth Szilárd, Somogy megyei főügyész.

Szima Judit, a TMRSZ vezetője a Parlament előtt
2011.06.02. Orbán/Rendvédelmi találkozó

Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Fő-ügyészség szóvivője nem adhatott bővebb tájékoztatást, mindössze annyit közölt: azért a somogyi ügyészség jár el az ügyben, mert „őket jelölték ki erre a feladatra.”

Mindeközben péntek délelőtt házkutatás kezdődött a TMRSZ szekszárdi irodájában. A szervezet honlapján megjelent – Házkutatás a TMRSZ központjában! című –  közlemény szerint „a terror és a megfélemlítés tartozik valójában a kormány eszköztárába a Nemzeti Konzultáció nevű bohócparádé leple alatt.” Mint az a közleményben olvasható, június 3-án „egy kb. tíz fős társaság a Kaposvári Nyomozó Ügyészségtől, szekszárdi rendőrökkel felvértezve megszállta a TMRSZ KKI Szekszárdi központját és az ott dolgozókat megfélemlítve a szakszervezet összes gazdálkodási adatát lefoglalták 2004-től kezdődően.”

A TMRSZ szerint a kormány végrehajtó szervezetének terrorizáló magatartása elfogadhatatlan. A szakszervezet szerint a hétfőre meghirdetett demonstráció megzavarására alkalmas az előkészületek akadályozása, a munkatár-sak terrorizálása, megfélemlítése. Azzal folytatják: azt a szakszervezetet félemlíti meg a kormány, amely jelenleg egyedül áll ellent annak, hogy „Orbán Viktor és bandája 3 millió magánnyugdíjpénztári tag kirablása után a korkedvezményes nyugdíj rendszer jogosultjait is kirabolja, földönfutóvá tegye!”

A közlemény szerint a kormány hadat üzent nem csupán munkavállalók százezreinek, hanem azoknak a szakszervezeteknek is, amelyek képviselik a dolgozók érdekeit. A TMRSZ állítja azt is: mindig távol tartotta magát a mutyizástól, így a kormány „bezsarolás” helyett a megfélemlítés, a félelem légkörének kiépítésével igyekszik lehetetlenné tenni a TMRSZ-t, a rendőrség egyetlen valódi érdekképviseletet folytató szakszervezetét. „A gestapo módszereit is megszégyenítő Orbán-kormány újabb tanúbizonyságát adta annak, amit eddig is már milliók tapasztalhattak meg. A szociális konzultáció, a Nemzeti Együttműködés csak maszlag. Valójában azt jelenti a nemzeti együttműködés, hogy vagy egyetértesz, vagy pedig jön a kormányzat fekete autója és bűnözőnek fognak minősíteni” – áll a közleményben.

Szima Judit, a TMRSZ főtitkára arra a kérdésünkre, hogy milyen ügyben indult a nyomozás, mindössze azt közölte: „Egy bűncselekmény hiányában, jogerősen befejezett, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást melegítettek fel.” Mint mondta, emiatt minden iratot, könyvelési anyagot, számítógépes adatot „vinni akartak a célhoz kötöttség megjelölése nélkül”, ami törvénytelen. Az eljárást jogszerűtlennek tartja, ezért panasszal élt az ellen.

A főtitkár úgy fogalmazott: „Nyilvánvalóan politikai okai vannak a történteknek, a kormány a hiteltelenítési taktikáját vetette be, ami rendkívül szánalmas. Tárgyalni nem akarnak, de a jelenlegi fidesz hatalom frontemberei semmilyen maffiamódszertől nem riadnak vissza. „Jelen esetben azért, hogy ellehetetlenítsék érdekképviseleti munkánkat és a hétfőre tervezett újabb demonstrációnkat.”

– Ezt bizonyítja az is, hogy az ügyészség, amit köztudomásúlag fideszes pártkatona vezet, előbb tájékoztatta a sajtót, mint ahogy a házkutatást végzők megjelentek volna a helyszínen – tette hozzá Szima Judit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.