Nyomozás indult egy brókergyilkosság miatt

Március 27-én újból nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Reichardt Ignác, a London Bróker Értékpapír Rt. egykori tulajdonosának meggyilkolása ügyében - értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent információ szerint a 2000-es merénylet aktáit a Buda-Cash és a Quaestor bedőlésével nagyjából egy időben leporolták, mivel tizenöt év múltán végre esély nyílt a rejtélyes bűneset megoldására.

A rendőrség csak az eljárás megindításának tényét erősítette meg, részleteket nem közölt. Így azt egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy a Reichardt-gyilkosság és napjaink brókerbotrányai között bármiféle kapcsolat áll fenn. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy - korábbi sajtóértesülések szerint - Reichardt a Fővárosi Ingatlankezelő Rt. (Fik) és a Budalakk-birodalom egyik tulajdonosának, Kovács Tibor Buda-Cash alapítónak a strómanjaként is működött.

Kapcsolódó: Csak a homály nőtt

A Buda-Cash ügyben a Fővárosi Főügyészség a napokban azt közölte: remény van arra, hogy az eljárás sikeres befejeződésével a károsultakat ki tudják fizetni, mert több a lefoglalt vagyon, mint az okozott kár. A rendőrség szerint viszont a károsultak száma és a pontos kárérték egyelőre nem ismert.Részleteket itt olvashatnak.

Kovácsot ráadásul a 90-es évek második felében az egyik üzlettársa, Rózsa Ferenc azért jelentette fel, mert szerinte Kovács az ő tudta nélkül utalt jelentős összegeket a London Brókerhez, illetve – Reichardt közreműködésével – eltüntette a brókerháznál tartott Fik-részvényeket - emlékeztetett a Magyar Nemzet a HVG és z ATV korábbi információira hivatkozva.

Kovács Tibor ugyanakkor 1998-ban kiszállt a Buda-Cashből, Reichardt Ignác pedig két hónappal a halála előtt, 1999 novemberében adott túl a London Brókerben lévő érdekeltségén. A brókerházat azonban akkor már több mint egy éve figyelték a hatóságok a Fik-részvények ügye miatt. A London Bróker nem emiatt dőlt be, hanem azért, mert a számláján 1999 nyarán több alkalommal fedezetlen összegek tűntek fel, és ezért az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet felfüggesztette a befektetési szolgáltatói tevékenységét, valamint zárolta a társaság számláit, s egyúttal vizsgálatot rendeltek el a brókerháznál - írta a lap.

2003: Vádemelés a London Bróker ügyében

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a London Bróker Rt.-nél vélelmezett 145 millió forintos visszaélések kapcsán - írtuk 2003 júliusában. K. Tibor ellen különösen nagy kárt okozó sikkasztás, hűtlen kezelés, hitelezési csalás, magánokirat-hamisítás és számviteli rend megsértése miatt emeltek vádat. A vádbeli időben (a kilencvenes évek második felében) a London Bróker Rt. egyedüli részvényese a HBW Express Takarékszövetkezet volt 1997. december 3-ig, utána pedig a Portofinó Kft. - utóbbi cég Reichard Ignác és családjának vállalkozása.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.