Nyomozás a szegedi ingyenparkolók miatt

Botkát is elsodorhatja a parkolási botrány címmel azt írta a kormányközeli Magyar Idők napilap, hogy a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával nyomoz, mert a szegedi városvezetés listája alapján 2008 és 2012 között mintegy 300 személynek egész éves, a város minden zónájára érvényes, ingyenes parkolóbérletet osztottak ki. A kár a lap számítása szerint elérheti a 100 millió forintot. A Központi Nyomozó Ügyészség szóvivője később megerősítette a nyomozás tényét, és hogy azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda folytatja. A Magyar Idők tudósítása szerint a gyanú hűtlen kezelés, és egyelőre két gyanúsított van.

Vécsey Ágnes, a szegedi önkormányzat sajtófőnöke közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: alaptalanul és durván rágalmazza a Magyar Idők cikke a szegedi városvezetést. A közlemény szerint két évtizede folytatott gyakorlatról van szó, amelynek során a jelenleg is hatályos közgyűlési rendelettel egyezően kedvezményes parkolási bérlettel segítik – pártállástól függetlenül – a városért dolgozó országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint egyes állami szervek munkáját. A polgármester és a városvezetés egyetlen tagjával szemben sem indult eljárás.

A rendőrség kevés konkrétumot árult el. Szegeden tudni vélik, hogy politikusok, a rokonaik, továbbá újságírók és rendőrök kaptak az ingyenbérletből. A gyanúsítottak egyelőre a Szegedi Közlekedési Társaság parkolási részlegének azok az alkalmazottai, akik konkrétan kiadták a bérleteket. Ha bizonyítani tudják, hogy utasításra cselekedtek, akkor az utasítók is gyanúsítottá válhatnak. Az ingyenbérletek kiadása vélhetőleg azért minősül bűncselekménynek, mert 2008 és 2012 között nem rendelkezett erről önkormányzati határozat. Azért a Nemzeti Nyomozóiroda folytatja a nyomozást, mert a kedvezményezettek közt sok a rendőr.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.