Nyolcvanöt kamerából egy biztos látott valamit

A Teréz körúti robbantással kapcsolatban hivatalos tájékoztatás még nem látott napvilágot, de az interneten egyre többen emlékeztetnek, hogy a kameráknak biztosan látniuk kellett valamit.
Terézváros az egyik legjobban megfigyelt terület, főleg az autólopások miatt, amelyeket sikerült is visszaszorítani az állandó megfigyeléssel. Jelenleg 85 kamera működik a kerületben, és bár a helyük nem minden esetben ismert, szinte bizonyos, hogy a körút be van kamerázva.
Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A kerületben az önkormányzat megrendelésére a BRFK végzi a kamerás figyelést, évi nyolcvanmillió forintért. A kapitányság naponta 3-3 rendőrt biztosít erre. Bűncselekmény vagy ennek gyanúja esetén pedig járőr megy a helyszínre. Elképzelhető, hogy a két megsérült rendőr is valamilyen gyanús mozgás miatt kiküldött járőr volt. A kamerás járőrszolgálatot egyébként tiszthelyettesek látják el este nyolctól reggel nyolcig, hétköznap ketten, pénteken és szombaton plusz két fővel.

A HD minőségű felvételeket nyolc napig tárolják, tehát ha rögzítették az esetet, ezeknek meg kell lenniük. Nem beszélve arról, hogy – mivel a helyszín a VII. kerülettel határos – a VII. kerületi kamerák is felvehettek értékes információkat, nem is beszélve a közeli bank kameráiról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.