Nyolcszázalékos BKV-díjemelés várható

Egy jegy 350, a bérlet ára 10500 forint lenne. Szerdán dönt a közgyűlés.

A Budapesti Közlekedési Központ által készített négy változat közül végül a 8 százalékos tarifaemelést javasolja elfogadásra a BKK felügyeletével megbízott 3 főpolgármester-helyettes a szerdán összeülő Fővárosi Közgyűlésnek. Ezzel egy jegy ára 350, a felnőtt havi bérlet 10500, a tanulóé pedig 4150 forintra emelkedne.

Az előterjesztők, illetve a BKK igazgatósága ezenkívül kilenc új termék, illetve díjalkalmazási feltétel bevezetését, módosítását ajánlja. Így például bevezetnék a heti bérletet, a felsőoktatási tanulóbérletet (ez 4400 forint lenne), míg  a kisgyerekes bérletigazolványok érvényességét egy évről hat hónapra csökkentenék, eltörölnék a helyszíni pótdíj két napon belüli kedvezőbb árú befizetésének lehetőségét, a bérlet utólagos bemutatásának idejét nyolcról két napra csökkentenék, a harmadik alkalomtól pedig esetenként kétezer forintot kellene fizetni ezért.

Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes indoklás nélkül visszavonta a Vidám Park bezárásáról szóló javaslatát. A városligeti intézmény a tervek szerint vasárnap tartott volna nyitva utoljára, majd az általa használt területet átadta volna a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Ismét tárgyal a testület a közterület-használat szabályozásáról, amely szerint korlátoznák a Városligetben a mozgó és pultos árusításokat, és változna a közterület-használati díjakból adható kedvezmények rendszere. Dönthetnek a képviselők arról is, hogy adjon-e a főváros 20 millió forint támogatást a BKV Előre SC utánpótlás-nevelésére.

A képviselők napirendre vették a Budapest Sport Egyesület (BSE) helyzetének rendezését is, a sportklub ingatlanjai több lépcsőben a főváros tulajdonába kerülnének, az önkormányzat pedig idén 200, jövőre 150, 2014-ben pedig 136 millió forintot adna a BSE-nek, amivel rendeződne pénzügyi helyzete.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.