Nyolc hónapos terhesen küldték el határvadász-toborzóra a kismamát

Hiába jelezte a munkaügyi központ felé, hogy nyolc hónapos terhes és hamarosan szülni fog, ennek ellenére kötelezték, hogy menjen el az ötven kilométerrel távolabbi rendőrségi határvadász-tájékoztatóra - írja a sonline.hu. A kismamának azért, hogy megtudja, hogyan védheti meg Magyarországot a migránsoktól, Kaposvárról, az 55 kilométerre lévő Marcaliba kellett utaznia.

A határvadász századokba szeptember 1-jétől toborozzák a fiatalokat. A járási kormányhivatalokon keresztül elsősorban a közép- és felsőfokú végzettségű közfoglalkoztatottak keresik meg. A felvettek két hónapos alapképzés után vizsgát tesznek, a vizsga után hivatalos állományba kerülnek egy éves próbaidőre, és őrmesterré nevezik ki őket. Egy további négy hónapos képzés elvégzése után pedig őr és járőr szakképesítést szereznek, így az alapképzés megkezdésétől számítva fél év után helyezik őket beosztásba a határvadász századoknál. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatóra kellett elmennie egy most nyolc hónapos terhes kismamának - írja a sonline.hu.

Forrás: Facebook / Magyarország Kormánya

Nyáron a Kisalföld írt róla először, hogy a közfoglalkoztatottaknak kötelező megjelenniük a katonai tájékoztatókon, méghozzá egészségi állapotuktól függetlenül, és a távolmaradás a programból törlés veszélyével jár.

– Pénteken kaptam egy hivatalos papírt, melyet anyukám vett át – meséli egy nyolc hónapos terhes kaposvári kismama, aki kulturális közfoglalkoztatottként dolgozik. – Azt mondta, sorozásra kell mennem, de kiderült, csak határvadász-tájékoztatóra, Marcaliba.

Állapota miatt a nő értelemszerűen nem akart száz kilométert utazni, így felhívta az illetékes munkaügyi központot, és jelezte, hogy terhes. 

– Jeleztem, nagyon szívesen küldök orvosi igazolást, sőt leleteket is, közölték, hogy nem tehetnek semmit, mindenképpen meg kell jelennem, különben kizárhatnak a közmunkából, hiszen a törvény szerint a felajánlott lehetőségeket nem lehet visszautasítani – folytatta a kismama. – Így aztán hétfőn reggel kilenckor meg is jelentem, szerencsére a szüleim el tudtak vinni kocsival. Amint a járási munkaügyi hivatal munkatársai meglátták az állapotomat, mondták, hogy elég aláírni, hogy megjelentem, s már mehetek is.

Az útiköltséget nem térítették meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.