Nyitottak vagyunk: nem elég elfogadni a sokszínűséget

A tavalyi sikeres megjelenést követően idén is lesz Nyitottak vagyunk kamion a Budapest Pride felvonuláson. A három technológiai cég által az előítéletesség ellen indított kezdeményezéshez csatlakozók száma mostanra csaknem megkétszereződött.

A 2013-as Pride felvonulásra időzítette a Google, az espell és a Prezi a Nyitottak vagyunk mozgalom indulását. Létrehozták a nyitottakvagyunk.hu weboldalt, amelyen keresztül bárki kapcsolódhatott a programhoz. A cél az volt, hogy a csatlakozó cégek, szervezetek, közösségek együtt tegyenek hitet a tolerancia, a sokszínűség, az előítélet-mentesség mellett. Tavaly rövid idő alatt 400 támogató-résztvevő gyűlt össze: vállalatok, egyházak, civil szervezetek, fesztiválok, felsőoktatási intézmények, médiumok - köztük a Népszabadság -, vállalkozások deklarálták egyetértésüket a kezdeményezők céljaival.

A Pride útvonalán 2014. július 5-én ismét végiggördül a Nyitottak vagyunk kamion. A szervezők elsősorban az "elsőprájdozókat" várják a fedélzetre, akikből nyilván nem lesz hiány, hiszen közlésük szerint mostanra megközelíti a 700-at a csatlakozók száma. Azoké, akik "alapértéküknek tekintik, hogy másokat csak tetteik és teljesítményük alapján ítélnek meg, tekintet nélkül bármi másra".

Az alapító három cég képviselői azért indították el a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést, mert nemcsak helyesnek, hanem kifizetődőnek is tartják a nyitottságot. "Tapasztalatból tudjuk, hogy sikerünket annak is köszönhetjük, hogy nyitottak vagyunk. Nyitottak az új ötletekre, szokatlan megoldásokra és a világra. A Pride pedig világszerte a sokszínűség ünnepe. Úgy gondoljuk, hogy nem elég elfogadni a sokszínűséget, hanem támogatni és ünnepelni kell" - írják.

Milanovich Dominika, a Budapest Pride egyik sajtószóvivője szerint az LMBTQ embereket a leghétköznapibb helyzetekben, így a munkahelyükön is rendszeresen éri kirekesztés és diszkrimináció, ezért különösen fontos, hogy munkaadók és munkavállalók álljanak ki az elfogadás és szolidaritás üzenete mellett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.