Nyisson nagyra!

Ingyenes szájüregi rákszűrési napot szervez a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézete a Magyar Rákellenes Ligával közösen.

Piros-fehér foltokat, apró sebeket keresnek és vizsgálnak meg tüzetesebben az orvosok mindazok szájüregében, akik 2013. november 28-án csütörtök, 10-18 óra között elmennek a Semmelweis Egyetem budapesti Szentkirály utcai szájsebészeti oktató intézetébe. A szűrésre előzetesen időpontot kell egyeztetni. (Bejelentkezés, előjegyzés: +36 1-3176600/60744)

Hazánk első helyet foglal el Európában a szájüregi rákok gyakoriságának és halálozásának vonatkozásában. Ez jelenleg megközelítőleg 3500 főt érint évente, akiknek csaknem fele meghal a későn felfedezett szájüregi daganat miatt. A korai felismerés nagyon fontos, mert az időben elkezdett gyógyítás életet menthet.

Az önvizsgálat akár életmentő lehet. Rendszeresen ajánlott tudatosan áttekinteni szájüreget, a következő jelekre érdemes figyelni: az ajkakon, a szájüregben más okkal nem magyarázható, körülbelül 2-3 héten belül nem gyógyuló sebek, duzzanatok, elszíneződések, különösen a piros és a fehér foltok esetén feltétlenül ajánlott felkeresni fogorvost.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.