Fiktív számlákat talált egy fb-tag, de nem megdicsérték, hanem kirúgták

Egy felügyelőbizottsági tag 50 millió forint értékű, fiktívnek tűnő számlákat talált egy nyíregyházi önkormányzati cégnél. A rendőrség csalás gyanúja miatt nyomoz, de részleteket nem árul el.

Mivel a nyomozás még folyamatban van, a rendőrség az eljárás lezárásáig egyelőre nem kíván részleteket elárulni a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-nél (NYÍRVV) elkövetett állítólagos csalásról. Ezt Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte lapunk megkeresésére.

Mint arról az MTI korábban beszámolt: a cég ellen a társaság felügyelőbizottságának egyik tagja tett feljelentést, a rendőrség csalás gyanúja miatt indított nyomozást. A távirati irodának Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta: a feljelentő kifogása szerint a NYÍRVV 2012-ben úgy végeztetett különböző útkarbantartási munkákat vállalkozókkal, hogy nem folytattak le közbeszerzési eljárást, a munka elvégzésének leigazolása pedig szabálytalanul történt.

Az ügyben az ügyészség előbb a feljelentés-kiegészítést rendelte el, majd a Nyíregyházi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást – ismertette a főügyészség szóvivője.

Az ügyről készült egy videófelvétel is, amelyben maga a feljelentő beszél arról, hogy az önkormányzati kézben lévő társaságnál városi külterületi utak építésével kapcsolatos, fiktívnek tűnő számlákat talált több mint 50 millió forint értékben. A videóban elhangzottak szerint miután a felügyelőbizottság nem vizsgálta az ügyet, a bizottsági tag az ügyészségnél tette meg a feljelentést és adta át a bizonyítékait. A férfi azt mondta: néhány nappal később az önkormányzati cégnél felmentették a munkavégzés alól, egy másik önkormányzati cégnél pedig a fiának mondtak fel.

A NYÍRVV menedzsmentje az üggyel kapcsolatban közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben leszögezik: a társaság átlátható és ellenőrzött módon működik, a cégnek eddig sem volt és most sincs mit takargatnivalója. "Az ügyet elindító egyik helyi internetes – a Magyar Szocialista Párt nevén bejegyzett – médiumnak nyilatkozó volt munkavállalónk munkaviszonya rendkívüli felmondással szűnt meg, ennek jogszerűségét tudomásunk szerint ő sem vitatja" – olvasható a közleményben.

A társaság szerint "nyilvánvalóan egy sértett ember alaptalan vádaskodásáról van szó, aki ehhez politikailag motivált partnert talált". Álláspontjuk szerint a volt munkavállalójuk kijelentései alkalmasak a cég lejáratására, rossz színben való feltüntetésére, ezért a NYÍRVV megteszi a szükséges jogi lépéseket.  "A társaság ügyvezetése a rendelkezésére álló csekély információk alapján vizsgálatot rendelt el, ennek eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk" - áll a NYÍRVV közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.