Nyíregyházán sem fontosak a hajléktalanok

Veszélybe kerülhet a hajléktalan-ellátás Nyíregyházán is, de itt nem a politika indított támadást a lecsúszott szegényréteg ellen, hanem a pénztelenség.

Elhallgathat a hajléktalan-ellátással foglalkozó Periféria Egyesület diszpécserszolgálata Nyíregyházán. A civil egyesület csak december végéig képes a tartalékaiból fedezni a költségeket: állami forrást nem hogy nem kaptak a krízisidőszakra, de még a pályázatokat sem írták ki - írja a Kelet-Magyarország.
A helyzet már most is kritikus, hiszen a krízisautó, amely szintén nonstop teljesített (korábban) szolgálatot, most este 10 és reggel 8 óra között már nem tud kimenni a bajba jutott, fedél nélküli emberekhez. 
Az egyesület elnöke szerint soha, az elmúlt 16 év alatt ilyen pénztelenséggel és kilátástalan helyezettel még nem szembesültek. A téli krízisidőszak elkezdődött, ám a szaktárca a mai napig nem írta ki azt a pályázatot, melyen a hajléktalan-ellátással foglalkozó szervezetek erre az időszakra kiegészítő támogatást nyerhetnek.
Korábban már nyáron kiírták a pályázatot, és a szervezetek tudták, hogy az alap normatíván és az önkormányzati támogatáson felül mennyiből gazdálkodhatnak.
A március végig tartó krízishónapok alatt fokozott jelenlétre, állandó készenlétre és gyors beavatkozásra van szükség azért, hogy a fedél nélkül maradt emberek szakszerű, nem egy esetben életmentő segítséget kapjanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.