Nyíregyháza vezetői is visszafizették a jutalmat

A szabolcsi megyeszékhely három vezetője összesen nettó 2,2 millió forint jutalmat vett föl múlt év végén. A pénzt a héten befizették a város kasszájába.

Orbán Viktor miniszterelnök kérésének eleget téve Nyíregyháza önkormányzatának vezetői is visszafizették a tavaly év végén fölvett jutalmakat. Kovács Ferenc polgármester nettó 1,08 millió forintot, Kósa Tímea alpolgármester nettó 879 ezer forintot, míg Jászai Menyhért alpolgármester nettó 458 ezer forint prémiumot kapott, amelyet a három vezető ezen a héten visszautalt a szabolcsi megyeszékhely számlájára.

Mint beszámoltunk róla: a Blikk derítette ki cikksorozatában, hogy számos fideszes városvezető milliós jutalmakat vett föl múlt év végén prémium gyanánt. A kormányfő a múlt heti vásárosnaményi kihelyezett kormányülésen arra kérte a politikusokat, hogy az ország helyzetére való tekintettel fizessék vissza a jutalmakat, vagy fordítsák jótékony célra.

Az ügyről a nyíregyházi városháza sajtóközleményt adott ki, amelyben az olvasható: a város vezetése "tisztában van az ország nehéz gazdasági helyzetével, ezért támogatja a miniszterelnök gazdasági koncepcióját, amely az ország rendbetételére törekszik". A közlemény szerint "ennek a munkának városunk is részese, elért eredményeinknek köszönhetően Nyíregyháza nem elvett, hanem az elmúlt két évben hozzátett Magyarország javaihoz. Nyíregyháza gazdasági eredményeivel a városok közötti rangsorban az élmezőnybe került. Ezt a teljesítményt ismerte el tavaly év végén a kormányzat.

A polgármesteri hivatal közölte, hogy "a jutalmak kifizetése nem elvek nélkül történt, hanem a fenti teljesítmény elismeréseként, amely a közgyűlés döntésén alapult. A jogszerű döntésen túl a városvezetés megérti és elfogadja azt a tényt, hogy a megörökölt nehéz gazdasági helyzeten csak együtt, összefogva tudunk úrrá lenni. Ebben a helyzetben pedig az egyéni teljesítmények elismerése mellett most még fontosabb az egymás iránti szolidaritás".

A közlemény azzal zárul: "Nyíregyháza az elmúlt években már bizonyította, hogy összefogással saját erejéből is képes túllépni a nehézségeken". A jutalmak visszautalását a városvezetés azzal magyarázta, hogy "most az ország érdekében kell bizonyítanunk elkötelezettségünket".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.