Nyilvánosságra hozzák az összes fővárosi cég szerződését

Október végéig nyilvánosságra hozzák a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő valamennyi cég szerződéseit 2003. január 1-jéig visszamenőleg - jelentette be Horváth Csaba, budapest MSZP-s főpolgármester-helyettese pénteken újságírók előtt.

- A fővárosi önkormányzat cégeinél nyilvánvalóan nem lehetnek titkok, ezért a BKV szerződéseihez hasonlóan átláthatóvá kell tenni a szerződéseket - fogalmazott Horváth Csaba.

Javaslatot tett arra is, hogy a fővárosi tulajdonban lévő cégek felügyelőbizottságainak és igazgatótanácsainak tagjai csak az Állami Számvevőszék szakértői listáján szereplő, szakirányú diplomával rendelkező emberek lehessenek, ne pedig pártdelegáltak - közölte Horváth Csaba. Ennek az a célja, hogy a cégek távolabb kerüljenek a politikai csatározásoktól, a politika lépjen hátrébb, az irányítás és ellenőrzés feladatát a szakma vegye át - fogalmazott.
Közölte, a Fővárosi Közgyűlés október 12-ei ülésére új, az összes fővárosi tulajdonú gazdasági társaság vezetőségére vonatkozó javadalmazási szabályzatot terjesztenek be, hogy megszüntessék a különszerződések lehetőségét.

Az érintett cégek között van egyebek mellett a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Főtáv Zrt., a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Gázművek Zrt., a Főkert Zrt., a Budapesti Vidám Park Zrt., valamint a Studio Metropolitana Nonprofit Kft.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.