Nyilvános a hó-jelentés

Pintér Sándor belügyminiszter közzétette azt a közvélemény-kutatási gyorsjelentést, amely azzal is foglalkozott, hogy a megkérdezettek szerint hogyan állt helyt a katasztrófavédelem a márciusi rendkívüli hóhelyzetben.

A parlamenti honlapon közzétették a márciusi rendkívüli hóhelyzet kezeléséről készült gyorsjelentést. A dokumentumból kiderül, hogy a Századvég Alapítvány, a STRATEGOPOLIS és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. 811, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú embert kérdezett telefonon. Arra a kérdésre, hogy "mennyire kezelte jól a hóhelyzet okozta nehézségeket a katasztrófavédelem", a válaszadók 14,6 százaléka felelte azt, hogy nagyon jól, 38,8 százaléka, hogy inkább jól, 21 százalék nagyon, 23,4 százalék inkább rossznak ítélte a szervezet teljesítményét; 2,2 százalékuk nem adott választ.

A legtöbben - 36 százalék - úgy látják, az érdemi döntések gyorsabb meghozatalában kellene elsősorban fejlődnie a katasztrófavédelemnek egy hasonló kritikus helyzet kezelése során, 25,8 százalék a tömegtájékoztatás terén látott felszámolandó hiányosságokat.

Pintér Sándor belügyminiszter április 9-én az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt azt mondta, azok, akik a saját bőrükön érezték, tapasztalták a márciusi rendkívüli hóhelyzet nehézségeit, jónak vagy kiválónak ítélték meg a mentésben részt vevők tevékenységét.

A helyzet kezeléséről szóló belügyminisztériumi jelentést tárgyaló tanácskozáson Pintér Sándor kitért arra: külön felmérést végeztetett arról, hogy az állampolgárok hogyan ítélték meg a mentési munkálatokat. Erre kérdezett rá írásban a szocialista Harangozó Tamás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.