Nyílt napot tartanak az ELTE-n

Nyílt napot tartanak ma az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) természettudományi karának lágymányosi kampuszán, a rendezvényeken az érdeklődők megismerkedhetnek a kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról.

A felsőoktatási intézmény az MTI-t arról tájékoztatta: kiemelt szakmai szempont az alapképzésekkel történő elhelyezkedés és a továbbtanulási lehetőségek bemutatása, valamint az osztatlan tanárképzésekkel kapcsolatos tájékoztatás. Ezen felül tájékoztatást adnak az új osztatlan tanárképzésekkel kapcsolatban is; az ELTE TTK-n lehetőség kínálkozik mind a 6 természettudományos tanárképzés felvételére, és az egyetem a szakpárosítások legteljesebb spektrumát kínálja a jelentkezés előtt álló diákoknak.

A rendezvény ideje alatt a vendégek az alapszakok standjainál tájékozódhatnak az őket érdeklő szakokról, feltehetik kérdéseiket oktatóknak és hallgatóknak egyaránt. Szakmai előadásokat is szerveznek a látogatók számára, olyan témákat érintve, amelyekről úgy gondolják, méltán tarthatnak számot a természettudományok iránt nyitott résztvevők érdeklődésére. Külön standdal mutatkoznak be a tehetséges hallgatókat az igényes tudományos kutatómunkára felkészítő szakkollégiumok.

A nyílt napon tárlatvezetéssel egybekötve látogathatók az egyetemváros olyan állandó szakkiállításai, mint az ELTE-TTK Természetrajzi Múzeuma (Történeti Ásvány-Kőzettár, Biológiai és Paleontológiai Múzeum) vagy a Bakos Tibor Matematikai Gyűjtemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.