Nyílt titok volt, hogy meglopják az időseket Pécelen

Újabb információk derültek ki a péceli idősek otthonával kapcsolatban. Az ügy előzménye, hogy a péceli temetkezési vállalkozó és az otthon vezetője tömegsírba temette az intézmény elhunytait. Az embertelen körülmények között tartott idős emberek nyugdíját is elkobozta az otthon vezetősége. A rendőrség már elrendelte a nyomozást.
Az otthon lakói koszban és éhségben éltek. Pénzt nem kaptak, a néhanapján felszolgált párizsi már lakomának számított. A pihenést hangos zene jelentette. Az otthonban az ellátási díj az idősek nyugdíjának 80%-a volt. A maradékot meg kellett volna kapniuk, de egy nővér elmondása szerint ez nem így történt – számol be az Index.
 
Több ellenőrzés is zajlott már az otthonban, mégis nyílt titok volt, hogy a vezetőség ellopja a jórészt hozzátartozók nélküli idősek pénzét. Az ellenőrök 2011-ben fiktív számlákat is találtak, amelyeken olyan tételek szerepeltek, melyeket sosem láttak az otthon lakói. Nápolyi, sütemények, kolbász és drága van, ez mind olyan termék, amiből az otthon lakói semmit nem kaptak. 210 ezer forint kelt lába rejtélyes körülmények között.
 
Az igazgatónő a dolgozóinak is megszabta, mikor dolgozhatnak. Az adójuk 1 százalékáról egy, az igazgatónő által létrehozott alapítvány javára kellett rendelkezniük. Aki nem felelt meg az elvárásoknak, azt kirúgták. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.