Nyilatkozott a PSZ a pedagógussztrájk listázásáról

A pedagógusok sztrájkbizottsága által kezdeményezett adatfelmérés célja a sztrájkban való részvételi hajlandóság megismerése, az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása - közölte a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) pénteken.

A szakszervezet a Magyar Idők pénteki számában megjelentekre reagálva fejtette ki véleményét. A lap szerint jogi aggályokat és adatvédelmi kérdéseket vet fel a PSZ sztrájklistája.

A Pedagógusok Szakszervezete erre ugyanakkor elmondta: a pedagógusok sztrájkbizottsága - amelynek tagja a PSZ - egy esetleges sztrájk meghirdetése előtt különböző dokumentumokkal felméri, milyen a sztrájkkészültség. A tájékoztató levelet, a sztrájkkészség felmérésének forgatókönyvét, adatlapját ezután elküldi a felmérést végző intézményi, települési és járási titkároknak, megyei elnököknek.

„A Pedagógusok Sztrájkbizottsága 25 pontos követelését ismerem, azzal egyetértek, a sztrájkban való részvétel feltételeiről tájékoztatást kaptam". Az írásbeli tájékoztatás pedig egyebek között tartalmazza: „A sztrájkban való részvételre senkit sem lehet se rábeszélni, se lebeszélni, a sztrájkhoz való csatlakozás vagy az attól való távolmaradás mindenkinek egyéni döntése" - olvasható az adatlapon. 

A PSZ közölte: az adatlapot csak a sztrájkkészség felmérésre felkért személyek kezelhetik, ahhoz mások nem férhetnek hozzá. Az adatlapon kizárólagosan az érintett nevét lehetett feltüntetni, a hozzájárulást az érintett aláírása igazolja.

A szakszervezet szerint a személyes adatok védelme biztosított, ezeket az adatokat megsemmisítik, amikor a sztrájkkészültség megszűnik vagy a sztrájk befejeződik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.