Nyert a Kúrián a Kétfarkú Kutya Párt

Nem a bíróságnak, hanem a választóknak kell véleményt mondaniuk a kétfarkúakról - hangzik a Kúria verdiktje.

Nem indulhattak a parlamenti választásokon, mégis be kell jegyezni őket pártként: a Kúria ítélete szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) ugyanis megfelelt a törvényi feltételeknek, a céljairól pedig nem a bíróságoknak, hanem a választóknak kell véleményt mondaniuk.

A Kúria döntése alapján - melyet a bíróság honlapján tett közzé - "a bejegyzés nem tagadható meg pusztán azért, mert a bejegyző bíróság a célokat és a tevékenységet nem tartja „elég komolynak". ... „A humor és szatíra mégoly erőteljes alkalmazása sem lehet kizáró ok, figyelemmel a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapelvére".

A Kúria közleményében emlékeztet arra, hogy korábban a Fővárosi Törvényszék megtagadta az MKKP pártként való nyilvántartásba vételét, arra hivatkozva, hogy sem nevük, sem megfogalmazott céljaik nem elég komolyak. A Kétfarkú Kutyapárt fellebbezett, de újra azt kapták, hogy „a konkrét elnevezés ... sérti az általános erkölcsi elveket is, méltatlan asszociációkra ad alapot."

Az MKKP Facebook-oldalán így kommentálta az ítéletet: "TATATATAAM! Lassan véget érnek az idei választások, úgyh arra utasította a Kúria az elsőfokú bíróságot, h mégis inkább jegyezzenek be minket. Nna de legalább 4 év múlva majd akkor tényleg nyerhetünk".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.