Nyári szünet az MSZP-ben: kiosztották a házi feladatot

Az őszi politikai szezonkezdetig alacsonyabb hőfokra kapcsol a szocialista párt, információink szerint az ellentétes erőcsoportok is fegyverszünetet hirdettek, szeptemberig mindenképp.

A belső munka azonban nem áll meg, a pártmegújítással és reformjavaslatok kidolgozásával megbízott munkacsoportok a nyári szezonban is üléseznek majd, dolgozataikat várhatóan szeptember közepéig teszik le az elnökség asztalára.

Tukacs István vezetésével a pártgazdálkodás reformját készítik elő, Molnár Zsolt szervezési igazgató a pártszervezet átalakításával kapcsolatos alapszabály-módosító javaslatok elkészítését koordinálja, a volt házelnök Katona Béla - aki egyúttal az etikai tanácsadó testület vezetője - pedig egy teljesítményértékelési rendszert és egy etikai kódexet készít elő.

A Harangozó Tamás által koordinált alapszabály-felülvizsgáló csoport is készíti a javaslatcsomagokat, az ő feladatuk például a Gyurcsány Ferenc platformja által pártszavazásra vitt témák feldolgozása. Szekeres Imre gazdaságpolitikai kabinetvezető munkacsoportja pedig a József Attila Alapítvánnyal közösen a szakmapolitikai programokért felelős.

Úgy tudjuk, több mint ötven szakértővel dolgoznak a „gazdasági és demokratikus korrekció” programján, a munkában elsősorban azok vesznek részt, akik társírói voltak a második Orbán-kormány első évéről megjelent „Forradalom fogságában” című tanulmánykötetnek.

A Népszabadság információi szerint ősszel az MSZP négy szakmapolitikai konferenciát is szervez, ezek témái a fenntartható növekedés, a zöldgazdaság, esélyegyenlőség, globális kihívások, a demokrácia és az aktív állampolgárság lesznek.

A napokban fektették le a november 12-13-i kongresszus alapvető menetrendjét is: eszerint több szekcióülés is lesz, megvitatják a közpolitikai programot és a Lendvai Ildikó-féle („Iránytű” címet viselő) ideológiai dolgozatot is, illetve döntenek az alapszabály-módosításokról. Úgy tudjuk, nyitott - a brit Labour párt üléseihez hasonló - fesztivál jellegű kongresszust terveznek borkóstolással, könyvbemutatóval, kulturális programokkal és kétezer résztvevővel.

Információink szerint ősszel már körvonalazódhat az egyébként 2012-ben véglegesítendő választási program is, amely a „Magyarország 2020” munkacímet viseli majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.